Over de Rema

Scherpenzeel: Dhr. Wallet Senior begon met de Rema b.v. in 1970. In 1989 werd de zaak voortgezet door Nico Wallet en zijn jongste zus Suzan. In 1996 stapte Suzan eruit en heeft Nico Wallet de zaak van zijn vader verder gestalte gegeven mede door de niet aflatende steun en inzet van Henk Donselaar.

Rema b.v. is een groothandel in automaterialen en gereedschappen. Het bedrijf doet veel in exclusieve auto accessoires, audio van de beste kwaliteit, oliën en vetten, schoonmaakproducten in iedere gewenste hoeveelheid en verder alles wat in en aan de auto zit. Rema b.v. heeft zijn eigen servicedienst. Dagelijks rijden er twee wagens langs de weg om de garage houders te bevoorraden. Daarnaast is er een service binnen dienst voor de verkoop van compressors en elektrische gereedschappen. Nico Wallet: "we hebben meer dan 420 kleuren autolak in voorraad. De auto in het algemeen wordt steeds geavanceerder. Daardoor wordt het pakket producten steeds breder. Neem nou de bougies. Zeventien jaar geleden waren er tien soorten, daar bedekten we 95% van de markt mee, tegenwoordig hebben we wel 140 soorten bougies waarmee we zo'n 90% van de markt dekken". We hebben in de loop van de jaren ons assortiment enorm uitgebreid.

Nico: "In het begin hadden we hier een winkel van zo'n 40 m2 enkele jaren geleden hebben we het verkoopgedeelte kunnen uitbreiden tot 120 m2 . Dat was wel nodig want we krijgen steeds meer artikelen in huis. We hopen dan ook nog eens naar het industrieterrein te kunnen verhuizen.

De beschikbare winkelruimte is 120 m2, en het magazijn neemt 320 m2 in beslag. De voorraad is in de loop der jaren gigantisch gegroeid. Rema b.v. heeft een grote verscheidenheid aan Kroon-oliën, voor alle type auto's en voor alle doeleinden. De voorraad automaterialen wordt dagelijks aangevuld. Daarnaast kunnen we voor onderdelen die we niet op voorraad hebben terugvallen op enkele leveranciers en importeurs in de buurt waar we met onze routes onderdelen mee kunnen nemen voor een snelle levering aan klanten. Dit is mogelijk omdat we een zelfstandige grossier zijn en dus niet gebonden zijn aan voorschriften van een organisatie. Nico: "Tien jaar geleden zijn wij begonnen met de verkoop van plaatwerk zoals koplampen, voorschermen, motorkappen, radiateurs enzovoort. Carrosserie-onderdelen behoren tot een complex marktsegment en we werken dan ook alleen met kwalitatief hoogwaardige producten zo mogelijk van originele kwaliteit".

Wij geven technische-en product informatie m.b.t. het aanschaffen en inbouwen van audio, ook bouwen we zelf veel audio en allerlei aanverwante zaken in. Rema b.v. werkt graag met: Kenwood en Caliber maar werkt ook met andere merken zoals :Jvc, Kenwood en dergelijke. Elektrisch gereedschap betrekken wij van o.a.Metabo, Makita en van DeWalt terwijl de handgereedschappen veelal van Gedore en van Tengtools afkomen. Groothandel Rema b.v. doet ook in autobanden en velgen en heeft op dat gebied vele aanbiedingen.

Bij de Rema b.v. in Scherpenzeel werken de volgende personen:

- Nico Wallet
- Henk Donselaar

- Antoinette Wallet 

: eigenaar / technisch specialist
: algemeen medewerker / technisch specialist

: administratief medewerkster


Alle producten die in, op of aan de auto zitten, worden door de Rema b.v. geleverd. Garagebedrijven en Schadeherstellers willen steeds de beste kwaliteit, Rema b.v. zorgt daarvoor!